För ungefär 15 år sedan såg jag för första gången webbstatistik. Då gällde det ganska grundläggande besöksstatistik för Uplands Nations sajt och det var ärligt talat inte särskilt mycket till statistik, utan mest en besöksräknare. Ett par år senare var det lite mer avancerat, med paket som WebTrends och LiveStats, och då i mera professionella sammanhang. Sedan dess har några fler statistikverktyg passerat och ungefär de senaste fem åren har jag använt Google Analytics för mina privata projekt. Fram till för ett halvår sedan höll jag det på en mer vardaglig nivå, men då bestämdes det på jobbet att den sajt jag jobbar med där skulle byta till Analytics för sin statistikrapportering och därför skickades jag iväg på kurs för att lära mig detaljerna.

Ungefär sedan dess har jag ägnat minst en timme av varje arbetsdag i GA, och jag hittar nästan varje vecka nya finesser och detaljer att utforska. För det är Googles egna dokumentation bra och det finns en del engelskspråkiga bloggar på ämnet men inte särskilt mycket på svenska, och det är därför jag är här nu.

Här tänkte jag skriva både om enklare frågeställningar och problem på ämnet Google Analytics, men också funderingar av lite mer avancerad art. Jag börjar nästa vecka med ett par poster om själva installationen och vilka inställningar man kan och bör göra.

Sedan tänkte jag fortsätta med lite enkare filtertrixande och efter det får den som lever se hur det fortsätter.

Välkommen hit!

Average Rating: 4.9 out of 5 based on 262 user reviews.